5 tips voor een geslaagde fotoshoot (2)

.

Image and video hosting by TinyPic
.

Vorige week postte ik een artikel met 5 tips voor een geslaagde fotoshoot, speciaal voor de (beginnende) fotograaf. Natuurlijk is het niet enkel de persoon achter de camera die goed voorbereid wil komen, ook de persoon ervoor kan een paar dingen doen om mooie foto’s te krijgen en alles zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Ik zet ze even op een rijtje voor jullie:

.
.

 1. Safety first
  Hoe verleidelijk het ook is om zonder zadel op je pony te kruipen in het midden van een groot veld voor een prachtige foto, het is niet altijd een goed idee. Ik kom vaak mensen tegen die plots dingen willen proberen die hun dier niet gewend is, gewoon voor leuke of bijzondere foto’s. Vooral bij paarden kan dit echter levensgevaarlijk zijn. Denk goed na of die ene leuke foto het wel waard is om een (groot) risico te nemen.
  .
 2. Wees op tijd
  Hoewel wij als fotograaf met veel plezier alle tijd willen nemen om jouw dier op de foto te zetten, is het niet zo fijn als we een halfuur moeten wachten omdat het paard nog volledig gevlochten moet worden bijvoorbeeld. Probeer alles goed in te plannen, zodat we meteen kunnen starten met de fotoshoot en alles vlot kan verlopen.
  .
 3. Spik en span
  Foto’s zijn natuurlijk het mooiste als het dier er op zijn best uitziet. Een flinke poets- of wasbeurt vooraf doet wonderen. Paarden en pony’s kan je vooraf invlechten indien gewenst, en zorg zeker dat het tuig netjes schoongemaakt is. Indien je zelf mee op de foto wilt, zorg je best voor aangepaste kledij. Extra tip: haal voor de shoot een doekje met wat babyolie over de neus en rond de ogen om het paard extra uitdrukking te geven!
  .
 4. Een derde hand
  Tijdens de shoot zelf is de fotograaf druk met de camera te bedienen en het nemen van foto’s. Daar bovenop de aandacht van het dier erbij houden of spullen bewaren wordt een hele klus. De fotograaf zal je dan ook dankbaar zijn als je een extra persoon meeneemt die deze zaken kan overnemen en hier en daar kan assisteren.
  .
 5. Spontaniteit = key!
  De leukste foto’s zijn altijd diegenen waarin je jezelf en je dier het meest herkent. Zijn jullie lekker losbollig en maken jullie graag plezier, ga dan niet superstijf staan poseren met een heel chique outfit. Voor de camera staan kan vaak erg onwennig zijn, maar probeer vooral in de eerste plaats jezelf te zijn en dit ook uit te stralen!

.
.

Checklist: wat neem ik mee naar de fotoshoot?

 • Extra persoon om te helpen/assisteren
 • Dingen die de aandacht van het dier trekken (bv. een bakje snoepjes, plastic zak, speeltje…)
 • Beloningen voor tussendoor
 • Babydoekjes en eventueel wat olie
 • Zo onopvallend mogelijke lijn of ketting
 • Indien gewenst: extra outfits
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s